Print

Press releases in Swedish

2014 April 8

Misen Energy AB (publ) undertecknar nytt tilläggsavtal till Joint Activity Agreement

Den 7 april 2014 erhöll Misen Energy AB (publ) (”Bolaget”) en slutlig bekräftelse och godkännande av Amendment No. 6 till Joint Activity Agreement (”JAA”) från de statliga myndigheterna i Ukraina. Amendment No. 6 undertecknades tidigare i februari 2014 och föregicks av förhandlingar avseende uppskov av den skyldighet som Bolagets dotterbolag Misen Enterprises AB har under Amendment No. 5 att tillföra Joint Activity (”JA”) 12 516 TUSD (80 685 TSEK) som tillskott.

Med fullt stöd och förståelse från samtliga inblandade parter, har JA Management Committee genom det nya tilläggsavtalet fått utvidgade befogenheter och därmed kommit överens om att förlänga Misen Enterprises AB:s skyldighet att tillskjuta finansiering till den 31 december 2014. Dessutom har man genom Amendment No. 6 undantagit de inaktiva brunnar till vilka licenser som innehas av PJSC Ukrgasvydobuvannya löper ut, och därigenom hanterat och begränsat Bolagets licensrisker.

Det ovannämnda undertecknandet av Amendment No. 6 innebär de facto att det tidigare (i april 2013) undertecknade och tillkännagivna Amendment No. 6 upphävs. Bolagets åtagande att, när så erfordras, säkerställa ytterligare finansiering till JA har sänkts till det ursprungliga beloppet 3 miljarder UAH (cirka 1 760 000 TSEK) och kommer att återspeglas som ansvarsförbindelse i Misenkoncernens räkenskaper för 2014.

För mer information hänvisas till årsredovisningen och koncernredovisningen för räkenskapsåret 2013.


För ytterligare information kontakta:

Göran Wolff, VD

Telefon:   +46 31 759 50 72
                +46 709 45 48 48
E-post:     goran@misenenergy.se


Misen Energy AB (publ) (tidigare Svenska Capital Oil AB (publ)) är ett svenskt olje- och gasprospekterings och produktionsbolag verksamt i Ukraina. Bolaget grundades 2004 och aktien handlas sedan den 12 juni 2007 på Nasdaq OMX First North.
Misen Energy AB (publ) förvärvade under 2011 samtliga aktier i Misen Enterprises AB och dess helägda ukrainska dotterbolag, LLC Karpatygaz, inklusive rättigheterna till 50,01 % av intäkter och vinst från ett gasproduktionsprojekt i Ukraina. 
Rättigheterna och samarbetet avseende gasutvinning regleras av ett Joint Activity Agreement mellan Misen Enterprises AB och LLC Karpatygaz (tillsammans 50,01 %) och PJSC Ukrgazvydubovannya (49,99 %), den största privata producenten av naturgas i Ukraina, dotterbolag till det statliga Naftogaz, Ukraina.
Samarbetsprojektets syfte är att avsevärt öka produktionen av gas och olja genom införande av modern teknik och ett omfattande investeringsprogram.
Misen Energy AB (publ) har sitt säte i Stockholm och aktien handlas på Nasdaq OMX First North under beteckningen MISE.
Bolagets Certified Adviser på Nasdaq OMX First North är Thenberg & Kinde Fondkommission AB.
För ytterligare information se vår websida: www.misenenergy.se

« Back